Over ons

Seasidemastiffs.nl is de voormalige website van hondenfokkerij Seaside Mastiffs. Als één van de weinige fokkers van dit ras in ons land werd enkel met raszuiverige Mastiffs gefokt. Gezondheid, eigenschappen van het ras en het karakter stonden hierbij voorop. De regels van de Raad van Beheer werden strikt gevolgd, waarbij gelet werd op de gezondheid omtrent HD (heupdysplasie) en ED (elleboogdysplasie). Dieren met deze aandoeningen werd dan ook niet mee gefokt, om de gezondheid van het ras in Nederland op peil te houden.

Goede hondentraining belangrijk

Alhoewel de website van Seaside Mastiffs is overgenomen door een andere partij, bestaat de fokkerij vandaag de dag nog steeds. Aan ons de taak om dit ras onder de aandacht te blijven houden. Wij blijven de Mastiff in Nederland promoten. Deze goedaardige lobbes staat helaas niet bij iedereen even goed bekend. In sommige landen is de Mastiff zelfs verboden. In delen van Zwitserland staat de Mastiff sinds 2006 op de lijst van verboden huisdieren. Net zoals bij alle andere honden is ook een gedegen training en socialisatie voor de Mastiff van belang. Als de hond goed is opgeleid zal de Mastiff een trouwe gezinshond zijn, die alles voor het gezin over zal hebben en met name opvalt door het vriendelijke karakter.

De Mastiff is een ras met een rijke historie.

Zeer grote hond

De Mastiff is één van de grootste hondenrassen ter wereld. Gemiddeld is de schofthooge 76 cm bij reuen en 69 centimeter bij teven. Het gemiddeld gewicht is 80 kilogram, wat ongeveer net zo zwaar is als bij een volwassen man. Vind je dat al veel voor een hond? Het record van een Mastiff staat op 155 kilogram volgens het Guinness Book of Records. Deze hond had een lengte (van de neus tot en met de staart) van maar liefst 255 centimeter! Dit maakt de hond dan vaak ook niet geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Niet dat de hond boosaardig van karakter is, maar vooral door de afmetingen en het gewicht van de Mastiff. Let daar dus op als je een Mastiff puppy wilt aanschaffen.