Seaside mastiff club

Liefhebbers van hondenrassen zijn vaak lid van een hondenclub. Ook voor de Mastiff zijn er hondenclubs voor eigenaren van dit ras. Zowel in Nederland als in België zijn er verschillende hondenclubs voor Mastiff eigenaren. Er vallen verschillende rassen onder de Mastiff. Seaside Mastiff werkte voornamelijk met Old English Mastiffs, maar er zijn ook Tibetaanse Mastiffs, Franse Mastiffs Duitse Mastiffs, Bullmastiffs en tal van andere soorten die onder dit ras vallen. Er zijn overkoepelende hondenclubs voor het Mastiff Ras, maar vaak heeft ook elk subras een eigen hondenclub. Ook kun je lid worden van internationale hondenclubs.

Wat doet een hondenclub?
Een goede hondenclub staat achter het hondenras. Ze bewaken het behoud van de klassieke eigenschappen van dit ras en de gezondheid. Daarnaast wordt er vaak een verenigingsblad uitgegeven, zijn er ontmoetingen, wedstrijden, lezingen en tal van andere activiteiten voor leden van de hondenclub. Voor eigenaren van de Mastiff kan het lid worden van een Mastiff Club een mooie gelegenheid zijn om andere liefhebbers van dit ras te ontmoeten, om tips en ervaringen uit te wisselen en samen gezellig dingen te ondernemen.

De Franse Mastiff is veel kleiner dan de Old English Mastiff.

Mastiff Clubs in Nederland

In Nederland zijn een aantal Mastiff Clubs te vinden. Zo is daar de Vereniging van Mastiffliefhebbers, waar eigenaren van alle subrassen terecht kunnen. Deze club bestaat sinds 2005 en geeft 3 keer per jaar een clubblad uit. Wil je liever bij een hondenclub speciaal voor de Old English Mastiff? Kijk dan eens op de website van de Old English Mastiff Club. Opgericht in 1977 heeft deze club ongeveer 150 leden en een actief verenigingsleven met diverse evenementen en activiteiten. Woon je in belgië? Kijk dan eens op Mastiff Club Belgium. Je kunt altijd met een club contact opnemen om te informeren naar het verenigingsleven. Door het grote aanbod aan hondenclubs voor de Mastiffs zit er altijd een geschikte hondenclub voor je bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *