Seaside Puppy’s

Heb jij interesse in de aanschaf van een Mastiff Puppy? Net als bij alle andere honden moet je jezelf een aantal vragen stellen voordat je een puppy aan gaat schaffen. Heb ik voldoende tijd om een hond te nemen, te verzorgen, te trainen en aandacht te geven? Beschik ik over voldoende geld? Is mijn gezinssituatie geschikt voor een Mastiff? Ook moet de woning geschikt zijn. Een Mastiff is geen kleine hond, maar één van de grootste hondenrassen ter wereld. Een Mastiff in een kleine studio is dan ook geen succes.

Vriendelijk ras met een scherp randje

De Mastiff is een vriendelijke lobbes. Een zacht karakter, maar met een waaks randje. Een hondentraining volgen met Mastiff puppys is eigenlijk een vereiste. Deze hond heeft veel beweging nodig, dus je moet tijd en ruimte hebben om dagelijks lange wandelingen te maken. De Mastiff is goed met kinderen, maar door zijn omvang en kracht kan een kind de Mastiff eigenlijk niet in bedwang houden tijdens een wandeling. Toch is het een leergierig ras, die het de baas graag naar de zin maakt. De Mastiff is oorspronkelijk een beschermhond. In de Romeinse tijd werd dit ras in het leger gebruikt als oorlogshond. Het is dan ook een waaks ras, die het territorium graag wil bewaken.

Klein en schattig als puppy, maar de Mastiff is een reus als volwassen hond.

Verzorging van de Mastiff

De Mastiff heeft een korte vacht, waardoor deze gemakkelijk te onderhouden is. Wel heeft de Mastiff, met name op de kop, plooien die goed schoongehouden moeten worden. De hond heeft een grote werklust, dus dagelijkse wandelingen, trainen en spelen is van groot belang. De Mastiff is een lieve en grote hond, maar wel één die erg waaks kan zijn. Wil jij een Mastiff puppy aanschaffen? Ga dan altijd op hondentraining om goed gedrag en socialisatie aan te leren. Een goed getrainde Mastiff is een schat van een hond, maar je moet er uiteraard wel de tijd, het geld en de ruimte voor hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *